
Στη σειρά Limited Edition και τις ποικιλίες Master Origin της Nespresso προστέθηκε πρόσφατα άλλη μια σπάνια ποικιλία, ο Master Origin Costa Rica. Πρόκειται για καφέ arabica από την περιοχή Central Highlands της Κόστα Ρίκα, που επιλέγεται χειρωνακτικά και ακολουθεί μια ιδιαίτερη διαδικασία: παραμένει σε νερά ιαματικών πηγών για 12 ώρες στους 65ο-70ο C. Τα φυσικά μεταλλικά στοιχεία του νερού του χαρίζουν εκλεπτυσμένα αρώματα και καθαρή γεύση. Πρόκειται για παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας, που ακολουθούν οι τοπικοί καλλιεργητές, με τους οποίους συνεργάζεται η Nespresso.
To γευστικό του προφίλ περιλαμβάνει γλυκές νότες δημητριακών και άρωμα βύνης. Είναι ένας καφές “αυστηρός”, καλοδομημένος. Οι ποσότητες είναι περιορισμένες, γι αυτό αν θέλετε να τον δοκιμάσετε, σπεύσατε στις boutiques Nespresso…