Follow us

Δοκιμάσαμε τις 3 Μέλισσες της Άνδρου

Τα μονοποικιλιακά μέλια της Μελισσοκομίας Τριδήμα από την Άνδρο, έρχονται από μελίσσια που εκτρέφονται σ΄ ένα ιδανικό φυσικό περιβάλλον, γεμάτο αρωματικούς θάμνους…

Δοκιμάσαμε τις 3 Μέλισσες της Άνδρου

Στη βόρεια Άνδρο, εκεί που μόνο χαμηλοί θάμνοι με γερές ρίζες αντέχουν τους ανέμους του Κάβο Ντόρο, οι μέλισσες της Μελισσοκομίας Τριδήμα, με ιστορία από το 1984, βρίσκονται σ’ έναν αρωματικό παράδεισο, χωρίς παρεμβολές από άλλη χλωρίδα. Ανάλογα με την εποχή, τα μελίσσια τρυγούν άγριο θυμάρι, θρούμπι και ρείκι στους χαμηλούς λόφους του Μακροτάνταλου, ή σφένδαμο σε άλλο σημείο του νησιού, και δημιουργούν εξαιρετικά μονοποικιλιακά μέλια.

Η ευθύνη ανήκει στη μελισσοκόμο Κατερίνα Τριδήμα, που συνεχίζει τη δουλειά του πατέρα της με πολλή αφοσίωση κι έχει ανεβάσει την παραγωγή σε άλλο επίπεδο. Όλα τα μέλια της Μελισσοκομίας Τριδήμα είναι πιστοποιημένα βιολογικά, πράγμα που, βασικά, σημαίνει ότι το μελίσσι βρίσκεται μακριά από μεγάλους οικισμούς και εντατικές καλλιέργειες, ενώ ενδεχόμενες θεραπείες του γίνονται μόνο με βιολογικά σκευάσματα.

Δοκιμάσαμε τις 3 Μέλισσες της Άνδρου

Για τις μέλισσες, λοιπόν, το καλοκαίρι αρχίζει με το θρούμπι και συνεχίζεται με το θυμάρι του Αυγούστου. Ένα τμήμα του μελισσιού βρίσκεται σε περιοχές της κεντρικής Άνδρου, όπου τον Αύγουστο τρυγάει τον σφένδαμο (τα σφενδάμια, όπως τα λένε στο νησί), για ένα πολύ ιδιαίτερο μέλι, που δεν παράγεται κάθε χρόνο. Ο Νοέμβρης πάλι, είναι η εποχή για το ρείκι, που βρίσκει εδώ μια εξαιρετική εκδοχή του.

Όλα τα μέλια που δοκιμάσαμε -με κυρίαρχο το εξαιρετικό θυμαρίσιο- εκπέμπουν έναν σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα με την τυπικότητα της ποικιλίας τους και παράλληλα διακρίνονται από φινέτσα και πολύ καλή υφή. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει όμως και η πολύ όμορφη συσκευασία, μια δουλειά του Μιχάλη Καραμπάτσου και της Yellow Bean.

Εκτός από το μέλι, παράγονται και όλα τα προϊόντα μελισσοκομίας: βασιλικός πολτός, μελισσοκομικό κερί, βάμμα πρόπολης, νωπή γύρη.

Τα τέσσερα μονοποικιλιακά μέλια της Μελισσοκομίας Τριδήμα μπορείτε να τα βρείτε στα καταστήματα Περιβόλι (λεωφ. Πεντέλης 72, Βριλήσσια, 2106132040) και Prasino Biomarket (λεωφ. Πεντέλης 97, Χαλάνδρι, 2106858639), αλλά μπορείτε και να τα παραγγείλετε στον παραγωγό τηλεφωνικά, ενώ ήδη ετοιμάζεται και e-shop.

Επίσης...

3 σούπερ γλυκά με αχλάδι

Δοκίμασε αυτές τις τρεις υπέροχες παρασκευές με αχλάδι.

3 κορμοί για τις σοκολατένιες λιγούρες σου

Δοκιμάσε τις συνταγές που θα βρεις εντός και φτιάξε έναν τέλειο κορμό.

Περισσότερα από

3 νόστιμες συνταγές με παντζάρια

Δοκιμάστε τις παρακάτω παρασκευές με παντζάρι.

3 ιδέες για να βάλει την κινόα στη διατροφή σου

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με κινόα.

3 συνταγές για φοβερούς αλμυρούς λουκουμάδες

Δοκίμασε κι εσύ την αλμυρή παραλλαγή είτε με γραβιέρα, είτε με πατάτα και τσίπουρο είτε με μελιτζάνα.

3 ιδέες για ωραία πιάτα με χοιρινό

Δοκιμάστε τις 3 συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 ιδέες για τέλειες πένες

Δοκιμάστε τις παρακάτω προτάσεις για νόστιμα πιάτα με πένες.

3 ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Φαγητό στο γραφείο: Τips και εύκολες συνταγές για υγιεινά γεύματα

Το φαγητό στο γραφείο μπορεί να είναι γρήγορο, υγιεινό και νόστιμο με λίγη προετοιμασία και σωστές επιλογές.

3 συνταγές για αφράτους λουκουμάδες

Κλασικοί, με μήλο ή με αυγά και βανίλια; Όποια συνταγή κι αν δοκιμάσεις, είναι σίγουρο ότι θα απολαύσεις δεόντως το αγαπημένο γλυκό.

3 συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

3 ιδέες για νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.