
Πολύ δημοφιλές ουζομεζεδοπωλείο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, με διακόσμηση που απέχει πολύ από την παραδοσιακή εικόνα που έχουμε για τα μεζεδοπωλεία -τσιπουράδικα. “Ήσυχο” στιλ, με λιτές γραμμές και λευκό χρώμα που σε χαλαρώνει και αναδεικνύει όμορφα τα χαρούμενα χρωματιστά τραπεζοκαθίσματα.
Δημιουργοί του μαγαζιού είναι οι αδελφοί Χρήστος και Σταύρος Σωτηρούδης.

Ο τελευταίος, είναι Certified sommelier, μέλος της Ένωσης Οινοχόων και ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Γλυκάνισο το 2008 ενώ, ως ένας από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου ψαροφαγίας “Marea Sea Spirit” είναι εισηγητής μιας νέας sea food κουλτούρας στη Θεσσαλονίκη.
Ο σεφ Δημήτρης Αγόρατζης, με εμπειρία σε μια σειρά από εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα, ξεκίνησε τη συνεργασία του με το εστιατόριο το 2010 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Στο μενού του “Γλυκάνισου”, οι καλοφτιαγμένες “ωμές” δημιουργίες –καρπάτσιο, σεβίτσε, ταρτάρ- και οι μακαρονάδες θαλασσινών με χειροποίητα δικά τους ζυμαρικά, κάνουν καλή παρέα με τους κλασικούς ψαρομεζέδες.
Μεγάλο ατού του μαγαζιού, τα ολόφρεσκα ψαρικά που έρχονται καθημερινά με καΐκια από την Ιερισσό της Χαλκιδικής. Επιλεγμένες ετικέτες από πολλά ούζα, τσίπουρα, καθώς και εμφιαλωμένα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα συμπληρώνουν το μενού.
Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, 2310302882, http://glikanisos.gr, https://www.facebook.com/GlykanisosPylaia/