
Η TU events διοργανώνει στο Ηράκλειο της Κρήτης ένα φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας, που φιλοδοξεί να μην έχει προηγούμενο στο είδος του. Στις 7 και στις 8 Απριλίου, το Ηράκλειο θα κινείται σε ρυθμούς οίνου και γεύσης, καθώς θα συμμετέχει όλη η πόλη. Στόχος, να γνωρίσουν οι επισκέπτες κορυφαία κρασιά και αποστάγματα, ιδιαίτερα γαστρονομικά προϊόντα, αλλά και την κουζίνα γνωστών σεφ, να επικοινωνήσουν με τους παραγωγούς, να παρακολουθήσουν σεμινάρια γεύσης και οίνου από γνωστά ονόματα του χώρου.
Απώτερος στόχος για τους διοργανωτές, να προβάλουν πανελλαδικά οίνους και ιδιαίτερα, σπάνια προϊόντα, καθώς το φεστιβάλ απευθύνεται σε ιδιώτες και επαγγελματίες από κάθε σημείο της χώρας και δεν περιορίζεται στην Κρήτη.
Η καρδιά του φεστιβάλ θα χτυπάει στο Galaxy Hotel Irakleio, όπου, εκτός από την μεγάλη έκθεση, με παρουσία εκλεκτών οινοποιών και αποσταγματοποιών της χώρας, θα γίνει κι ένα B2B wine pool party, για να διευκολύνει την επικοινωνία των επαγγελματιών μεταξύ τους, το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Απριλίου.
Πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις θα διανθίσουν το διήμερο, όπως το Meat & Fire project με τη Μυρσίνη Λαμπράκη, στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του φεστιβάλ, για μια streetfood εμπειρία.
Ο Ηλίας Μαμαλάκης μαζί με τον Γιώργο Φλούδα θα παρουσιάσουν την κρητική κουζίνα, παράλληλα με γευσιγνωσία κρασιών, σε ένα ιδιαίτερο masterclass. Οι experts στο ελαιόλαδο K. Τσορώνης και Π. Παπανικολόπουλος έχουν ετοιμάσει ένα masterclass ελαιολάδου. Ο γνωστός chef Γιάννης Παρίκος θα ετοιμάσει ένα γαστρονομικό δείπνο, ενώ στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν πολλές επιχειρήσεις της πόλης του Ηρακλείου, όλες τις ημέρες του φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, κάβες, wine bars και εστιατόρια της πόλης θα προσφέρουν ειδικά μενού και προνομιακές τιμές στους επισκέπτες του φεστιβάλ.
Με άλλα λόγια, αξίζει ένα ταξίδι στο Ηράκλειο, ειδικά για οινόφιλους και επαγγελματίες του χώρου.
Κρατήσεις εισιτηρίων μέσω της ιστοσελίδας https://www.tuevents.gr
Ωράρια: 7 Απριλίου 12.00-20.00, 8 Απριλίου 13.00-19.00
Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ:
Σάββατο 6 Απριλίου
• 20.00 : Wine Pool–Party Εκθετών & επαγγελματιών του χώρου (HO.RE.CA)
• Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης
Κυριακή 7 Απριλίου
• 12.00 – 20.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
• 12.00 – 20.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στη φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
• 13.00 – 16.00 : Masterclass Κρητικής Κουζίνας & Γευσιγνωσία οίνων (Ηλίας Μαμαλάκης / Γιώργος Φλούδας)
• 21.00 : Γαστρονομικό Δείπνο δημιουργικής Κρητικής κουζίνας & οινικής αποκάλυψης με σεφ τον Γιάννη Παρίκο
• Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης
Δευτέρα 8 Απριλίου
• 13.00 – 19.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
• 13.00 – 19.00 : με κρέατα στην φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
• 13.00 – 15.00: Μasterclass Ελαιολάδου – Εισαγωγή στη γευσιγνωσία παρθένων ελαιολάδων & Umami συνδυασμοί (Κωνσταντίνος Τσορώνης / Παναγιώτης Παπανικολόπουλος)
• Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης