Υλικά
1 συσκευασία φύλλο Βηρυτού ή φύλλο κρούστας
5 αβγά
200 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια ακέρωτα μεγάλα ξύσμα και χυμό
2 πορτοκάλια καθαρισμένα σε φέτες (θέλουμε και από αυτά το ξύσμα)
400 γρ. γιαούρτι πρόβειο
1 βανίλια
200 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 κουταλιά αλεύρι
Για το σιρόπι
200 γρ μέλι θυμαρίσιο
200 γρ νερό
Χυμός από μισό λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Οδηγίες
Ξεπαγώνετε το φύλλο και το κόβετε σε φέτες. Το μαδάτε και το αφήνετε απλωμένο να στεγνώσει σε ξηρό και ζεστό μέρος για 1 ώρα. Αναμειγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις πορτοκαλόφετες) και χτυπάτε με σύρμα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνετε ένα ταψί και αλευρώνετε ελαφρά, στρώνετε τα φύλλα περιχύνοντας με το μείγμα και από πάνω βάζετε κυκλικά τις πορτοκαλόφετες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά. Ετοιμάζετε εν τω μεταξύ το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Σιροπιάζετε την καυτή πορτοκαλόπιτα με το κρύο σιρόπι. Αφήνετε να τραβήξει και σερβίρετε.