Follow us

ΥSL: Γλώσσα μενιέρ με κόκκους σιναπιού, λεμόνι και ντομάτα κονφί σε ψητό κυδώνι

Prada, Miyake, Yves Saint Laurent Versace, Louis Vuitton, Missoni: έξι διάσnμοι Οίκοι μόδας μετατρέπονται σε προκλητικά εδέσματα για ένα ονειρεμένο σινιέ ρεβεγιόν.

ΥSL: Γλώσσα μενιέρ με κόκκους σιναπιού, λεμόνι και ντομάτα κονφί σε ψητό κυδώνι

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

8 γλώσσες 200-250 γρ.

400 γρ. βούτυρο κλαριφιέ (βλ. παρασκευή)

2 ματσάκια μαϊντανός

6 ντομάτες

2 σκελίδες σκόρδο

10 λεμόνια χωρίς τη φλούδα

10 φύλλα βασιλικός

4 κυδώνια

Λίγοι κόκκοι σιναπιού, άσπροι και μαύροι

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγο ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο κλαριφιέ με μια κουταλιά ηλιέλαιο, περνάμε τις γλώσσες για 7 λεπτά από κάθε πλευρά, σε μέτρια πάντα φωτιά, τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας αλατοπιπερώνουμε.

Σε άλλο τηγάνι ρίχνουμε τους κόκκους του σιναπιού και τους καψαλίζουμε (χωρίς να τους κάψουμε), προσθέτουμε βούτυρο κλαριφιέ και μαϊντανό ψιλοκομμένο με αυτή τη σος περιχύνουμε τις γλώσσες τη στιγμή που τις σερβίρουμε.

Σερβίρουμε την κάθε γλώσσα μαζί με ένα κυδώνι (με τα κονφί).

Τίποτε άλλο δεν εκφράζει τόσο επιτυχημένα την αστική γαλλική κομψότητα, όσο μια αέρινη χυμώδης γλώσσα μενιέρ.

Μόνο που ένας YSL δεν θα άφηνε ποτέ ανέγγιχτη τη θηλυκότητά της.

Θα της έδινε μια μετρημένα σέξι τσαχπινιά, καρυκεύοντας την με σπόρους σιναπιού.

Και αν ήθελε να της προσθέσει έξυπνες έθνικ πινελιές, θα συνταίριαζε ψητά κυδώνια με λεμόνι κονφί, κάτω από το βλέμμα μιας ηλιόλουστης αποξηραμένης ντομάτας.

Αν ο Λένιν ήταν Γάλλος, αυτή η γλώσσα μενιέρ θα μπορούσε να είναι η γυναίκα του!

Παρασκευή

Ντομάτες κονφί
Ζεματίζουμε σε καυτό νερό τις ντομάτες και τις κρυώνουμε αμέσως σε κρύο νερό. Τις κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο και περασμένο (αλειμμένο) με σκόρδο και βασιλικό ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 100°C, για 2 1/2 ώρες.

Λεμόνια κονφί
Κόβουμε τα λεμόνια στα τέσσερα. Τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό 5 φορές για 2 λεπτά την κάθε φορά, αλατίζοντας κάθε φορά το νερό. Τα βρέχουμε με ελαιόλαδο, τα τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 80C για 1 ώρα.

Κυδώνια
Τα κόβουμε κατά μήκος, βγάζουμε τα κουκούτσια και αλατοπιπερώνουμε. Τα γεμίζουμε με τα λεμόνια κονφί (ένα στο καθένα). Τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 140°C, για 1 ώρα.

Βούτυρο κλαριφιέ
Ζωικό βούτυρο που ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να αποχωριστεί σιγά σιγά το λίπος από το γάλα. Τ ο λίπος θα σταθεί στην επιφάνεια, και αυτό είναι που θα χρησιμοποιήσουμε.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο κλαριφιέ με μια κουταλιά ηλιέλαιο, περνάμε τις γλώσσες για 7 λεπτά από κάθε πλευρά, σε μέτρια πάντα φωτιά, τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας αλατοπιπερώνουμε. Σε άλλο τηγάνι ρίχνουμε τους κόκκους του σιναπιού και τους καψαλίζουμε (χωρίς να τους κάψουμε), προσθέτουμε βούτυρο κλαριφιέ και μαϊντανό ψιλοκομμένο με αυτή τη σος περιχύνουμε τις γλώσσες τη στιγμή που τις σερβίρουμε. Σερβίρουμε την κάθε γλώσσα μαζί με ένα κυδώνι (με τα κονφί). Τίποτε άλλο δεν εκφράζει τόσο επιτυχημένα την αστική γαλλική κομψότητα, όσο μια αέρινη χυμώδης γλώσσα μενιέρ. Μόνο που ένας YSL δεν θα άφηνε ποτέ ανέγγιχτη τη θηλυκότητά της. Θα της έδινε μια μετρημένα σέξι τσαχπινιά, καρυκεύοντας την με σπόρους σιναπιού. Και αν ήθελε να της προσθέσει έξυπνες έθνικ πινελιές, θα συνταίριαζε ψητά κυδώνια με λεμόνι κονφί, κάτω από το βλέμμα μιας ηλιόλουστης αποξηραμένης ντομάτας. Αν ο Λένιν ήταν Γάλλος, αυτή η γλώσσα μενιέρ θα μπορούσε να είναι η γυναίκα του!

Επίσης...

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα