Υλικά
Υλικά
1/2 κιλό μπουτάκι από αρνάκι γάλακτος (χωρίς καθόλου λίπος, προτιμήστε αρνί απ’ τα νησιά)
1/2 ποτήρι πληγούρι ψιλό
1/2 κ.σ. κρέμμα καυτερής κόκκινης πιπεριάς
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ξερό τσίλι τριμμένο, αλάτι, κύμινο
Ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα
Παρασκευή
Χτυπάμε το κρέας με ένα τετράγωνο σφυρί πάνω σε μάρμαρο μέχρι να λιώσει (ή το κοπανάμε σε μεγάλο γουδί).
Απλώνουμε το κρέας σε ένα δίσκο, προσθέτουμε το πλιγούρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα πολύ ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε την πιπεριά, τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε πάλι το μείγμα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
Το σερβίρουμε είτε πλασμένο σαν κουκουνάρι είτε απλωτό, προσθέτοντας από πάνω τα καρύδια και λίγο ελαιόλαδο.
Το σερβίρουμε αμέσως, κρύο.
Η ανατολίτικη εκδοχή στέικ ταρτάρ, ένα γευστικό κομψοτέχνημα από αρνίσιο κρέας, με φινέτσα και ελαφράδα παροιμιώδη.
Το κύμινο το απογειώνει χαρίζοντάς του επίγευση διαρκείας, η πάστα πιπεριάς το γλυκο-διαολίζει, ενώ τα καρύδια προσδίδουν σοφιστικέ τραγανότητα.