
Υλικά
Υλικά (για 1 άτομο)
Για τη σάλτσα κόκκινου κάρι
15 πιπεριές τσίλι (τις μουσκεύουμε για 15 λεπτά πριν τις χρησιμοποιήσουμε)
3 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Gαlαn-Gαl
2 κ.γ. ξύσμα Kefir,. Lime ή ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. ρίζα κόλιανδρου ή σπασμένοι σπόροι κόλιανδρου
20 κόκκοι μαύρου πιπεριού
1 μικρό κουταλάκι πελτές γαρίδας (shrimp pαste)
4 κ.σ. λάδι
Για το κοτόπουλο
300 γρ. στήθος κοτόπουλου
30 γρ. bαmboo shoot σε φέτες
25 γρ. κολοκύθα σε φέτες
5 κ.σ. γάλα καρύδας (σε κονσέρβα)
10 γρ. μελιτζάνα σε φέτες
2 κ.γ. Curry πελτές (κόκκινο)
Παρασκευή
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, κάνοντας ένα λείο μίγμα, και η σάλτσα είναι έτοιμη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε κινέζικο γουόκ, ζεσταίνουμε 2 κ.σ αραβοσιτέλαιο και τηγανίζουμε το κοτόπουλο για 2 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε 2 κ.γ.
curry πελτέ (κόκκινο) και τηγανίζουμε για 1 δευτερόλεπτο.
Προσθέτουμε τη σάλτσα κόκκινου κάρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Μαγειρικά τρικ
• Ένα από τα μεγάλα μυστικά των μαγειρικών της Άπω Ανατολής είναι οι ελάχιστοι χρόνοι μαγειρέματος.
Μην παραξενευόμαστε, λοιπόν, όταν βλέπουμε τηγανίσματα του ενός ή των δύο δευτερολέπτων.
• Αν δεν αντέχουμε τις καυτερές γεύσεις, βγάζουμε τους σπόρους από τις πιπεριές τσίλι, πριν τις χρησιμοποιήσουμε.
Royal Thai
Σκορ: Θεαματική είσοδος του νεότατου ρεστοράν στη γαστρονομική σκηνή 15/20* και 2 σκούφους, στην 4η θέση.