
Υλικά
υλικά
500 γρ. φάβα από λαθούρι
2 μέτρια κρεμμύδια
1 φλ.τσ. κρητική μυζήθρα τριμμένη
1/2 φλ.τσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αβγά
1/2 φλ.τσ. φρυγανιά τριμμένη
αλεύρι και ελαιόλαδο γιά το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ετοιμάζουμε τη φάβα αφήνοντάς την να σιγοβράσει, με το ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση.
Οταν αρχίσει να διαλύεται προσθέτουμε ανάλογο αλάτι.
Την ανακατεύουμε συχνά γιά να μην κολλήσει και αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά της, να γίνει σχετικά σφιχτή.
Ανακατεύουμε να πάρει τη μορφή κρέμας, αλλά δεν χρειάζεται να είναι και απόλυτα ομοιογενής.
Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, τη μυζήθρα, το δυόσμο, τ΄αβγά ελαφρά χτυπημένα, αλάτι, μπόλικο πιπέρι και 1 κ.σ φρυγανιά.
Προσθέτουμε τη φάβα και πλάθουμε να γίνει μείγμα ομοιογενές.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε φρυγανιά γιά να σφίξει το μείγμα.
Πλάθουμε κεφτέδες σαν τους κανονικούς, ελαφρά πλακουτσωτούς.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και τους τηγανίζουμε αλευρωμένους, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.