X

Αρνάκι Khorma

Υλικά

υλικά

2 κ. αρνάκι μπούτι χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μεγάλους κύβους 

1 1/2 φλ.τσ. στραγγιστό γιαούρτι

250 γρ. ωμά κάσιους

3 μέτρια ψιλοκομμένα (όχι τριμμένα) κρεμμύδια

4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

2 κ.σ. σπόρους κόλιαντρου κοπανισμένους

1 κ.σ. σπόρους καρδάμωμου (κακουλέ) κοπανισμένους

1 κ.σ. κίμινο τριμμένο

1-2 πιπερίτσες τσίλι τριμμένες (ανάλογα και πόσο καυτερό το θέλουμε)

1/2 φλ.τσ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο (αν δεν βρούμε, μαϊντανό)

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (ή ινδικό ghee)

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

παρασκευή

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του αρνιού.

Φτιάχνουμε μιά μαρινάδα ανακατεύοντας το γιαούρτι με τη 1 κ.σ τζίντζερ, το σκόρδο και το κίμινο και τυλίγουμε καλά το κρέας.

Το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο, να μαριναριστεί τουλάχιστον 1 ώρα. Στο μεταξύ, κρατάμε 1/2 φλ.

κάσιους και βάζουμε τα υπόλοιπα σ' ένα μπολ με νερό να μουλιάσουν γιά 30'.

Κατόπιν τα πολτοποιούμε στο μούλτι, να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.

Καβουρδίζουμε τα υπόλοιπα σε βουτυρωμένο τηγανάκι και τα κρατάμε γιά αργότερα.

Σε μιά φαρδειά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά, γιά 3'-4'.

Προσθέτουμε το καρδάμωμο, τον κόλιαντρο, το υπόλοιπο τζίντζερ και τα ανακατεύουμε μαζί γιά 1'-2', μέχρι να μυρίσουν.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα των κάσιους και τις πιπερίτσες και αν χρειάζεται 1-2 κ.σ νερό και σιγοψήνουμε το μείγμα γιά 2'-3'.

Βάζουμε, τέλος, και το κρέας με τη μαρινάδα του στην κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Ανακατεύουμε τα κομμάτια με τη σάλτσα γιά μερικά λεπτά, κατόπιν χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί γιά 1.15'-1.30' ώρα.Ανακατεύουμε τακτικά και δοκιμάζουμε, γιά να προσθέσουμε αν θέλουμε περισσότερο τσίλι, αλάτι κ.λ.

Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο και, αν θέλουμε,την κρέμα, που βοηθάει να γίνει η σάλτσα πιό πηχτή και ομοιογενής.

Ανακατεύουμε μέσα τα καβουρδισμένα κάσιους και σερβίρουμε το φαγητό με ρύζι μπασμάτι.

Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Αρνίσια παϊδάκια Ζερμέν (Albert Roux)

Ο Albert Roux, ο σεφ των έξι αστέρων Michelin (τρία για το «Le Gavroche» και τρία για το «Waterside Inn» στο Λονδίνο), ήρθε στnv Αθήνα για να μαγειρέψει στο γκαλά των «Χρυσών Σκούφων 2002» του Αθnνοράματος, μας μίλησε για τα διάσημα στόματα που έχει ταΐσει και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει σύντομα για να ανοίξει εστιατόριο! Συνέντευξη ανοιχτής καρδιάς +6 signature dishes του ανθρώπου που έμαθε στους Βρετανούς τι εστί γκουρμέ.