Υλικά
Υλικά για ορθογώνια φόρμα 25χ10 εκ.
300 γρ. ανάμεικτα ψιλοκομμένα λαχανικά (αρακάς, πιπεριές, φασολάκια, καλαμπόκι, καρότα, κολοκυθάκια)
6 αβγά
200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 λεμονι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι/ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Τα απλώνουμε σε ταψί και τα στεγνώνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και αλατοπίπερο.Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με σπάτουλα με φορά από κάτω προς τα πάνω.
Προσθέτουμε και το ξύσμα και τέλος τα λαχανικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.