Υλικά
Υλικά για 2 άτομα
500 γρ. φακές μισοβρασμένες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. τοματοπελτέ
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κ.γ. κίμινο σκόνη
1 κ.γ. κάρι απαλό (mild)
1/2 κ.γ. κουρκουμά
4 κόκους καρδάμωμου (κοπανισμένους, να βγουν τα σποράκια)
3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διάφανο.
Μετά από 3' προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα 2' ακόμα.
Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 3 κ.σ νερό, τις φακές με το ζουμί τους, αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσουν οι φακές.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
Στο τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, το λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλισμένες με μαϊντανό.