Υλικά
Υλικά
6 μέτριες πατάτες
2 κ.σ. βούτυρο
4 κρόκοι χτυπημένοι
2 φλ. κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή πεκορίνο τριμμένο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη
1 κ.γ τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 φλ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό με τη φλούδα, τις στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε.
Τις λιώνουμε όπως είναι ζεστές χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια ή το ειδικό εργαλείο, προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι λίγο –λίγο ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι παραπάνω.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα και τους πατάμε λίγο στη μέση.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο –να μην κάψει- και τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες λίγους-λίγους γυρίζοντάς τους προσεκτικά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να κάνουν τραγανή κρούστα.
Τους βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.
Τους σερβίρουμε μαζί με μια ωραία βραστή σαλάτα (κουνουπίδι, μπρόκολο, καρότα) ή με βραστά χόρτα.
Α.Τ.