Υλικά
500 γρ. χοντρό κοφτό μακαρονάκι ή πένες απλές ή ριγέ ή μακαρονάκι «αγκώνας»Υλικά
2 φλ. ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ
1 ½ φλ. μοτσαρέλα ψιλοκομμένη
1/4 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αβγά
3 φλ. γάλα
1 φλ. τυρί κρέμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά al dente, στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε βαθύ, μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε στα καυτά ζυμαρικά 1 φλ.
από το τυρί τσένταρ, τη μοτσαρέλα και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, το τυρί κρέμα και το πιπέρι μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στα μακαρόνια και ανακατεύουμε και πάλι.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε πυρίμαχο σκεύος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τσένταρ και ψήνουμε το φαγητό χωρίς να το σκεπάσουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια χρυσαφί κρούστα.
Α.Τ.