Follow us

Mac ‘n Cheese με γαρίδες και μανιτάρια

Mac ‘n Cheese με γαρίδες και μανιτάρια

Υλικά

Υλικά

350 γρ. μεγάλο μακαρονάκι κοφτό ή πένες απλές ή ριγέ ή μακαρονάκι «αγκώνας»

6 φέτες καπνιστό μπέικον

2 μεσαία πράσα (το άσπρο μέρος) κομμένα σε φέτες

250 γρ. μανιτάρια λευκά καλλιεργημένα

250 γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες

250 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια

1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος  με πλήρη λιπαρά

1 φλ. blue cheese θρυμματισμένο με το πιρούνι

1 κ.σ. λάδι τρούφας

1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 ½ φλ. ψίχουλα από λευκό ψωμί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τοn φούρνο στους 160ο C και αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά al dente και στραγγίζουμε.

Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα επάνω σε χαρτί κουζίνας.

Στο λίπος του που έμεινε στο τηγάνι, προσθέτουμε τα πράσα και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.

Θρυμματίζουμε το μπέικον και το ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά μαζί με τις γαρίδες, τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι καγιέν και το λάδι τρούφας.

Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε στο βουτυρωμένο ταψί.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε και ανακατεύουμε απαλά.

Σε μικρό μπολ αναμειγνύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με 1-2 κ.σ μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο.

Πασπαλίζουμε το φαγητό με το μείγμα, ξαναφουρνίζουμε και ψήνουμε πάλι για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να σχηματισθεί μια τραγανή, χρυσοκάστανη κρούστα. Αφήνουμε το φαγητό να μείνει για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

3 ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.