X

Τυρόπιτα με μπεσαμέλ

Υλικά

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για τη γέμιση

700 γρ. φέτα πικάντικη

500 ml γάλα με πλήρη λιπαρά

8 κ.σ αλεύρι

5 κ.σ. βούτυρο

2 αβγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

¾ φλ. αμύγδαλο λευκό καβουρδισμένο και κοπανισμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί και ανακατεύουμε συνέχεια με τον αβγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά και να ψηθεί το αλεύρι.

Προσθέτουμε το γάλα όλο μαζί συνεχίζοντας να ανακατεύουμε ζωηρά για να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ, μέχρι να γίνει λεία η σάλτσα και να πήξει ελαφρά -δεν την αφήνουμε να βράσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να χλιάνει, ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα και τη φέτα θρυμματισμένη με τα δάχτυλα, ανακατεύουμε πολύ καλά, δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε πάλι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει.

Αν η γέμιση μας φαίνεται πολύ πυκνή, μπορούμε να ρίξουμε λίγο χλιαρό γάλα ακόμα.

Αλείφουμε ένα τετράγωνο αντικολλητικό ταψί Νο 32 (35,5x32x14) απλώνουμε τα ⅔ των φύλλων λαδώνοντας ελαφρά ανάμεσα αφήνοντάς τα να κρέμονται έξω από το ταψί.

Απλώνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα φύλλα προς το εσωτερικό του ταψιού.

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ελαφρά ανάμεσα και τα γυρίζουμε προς τα μέσα, έτσι ώστε να τυλίξουν/ καλύψουν τα κάτω φύλλα.

Χαράζουμε ελαφρά την πίτα ελαφρά, με ένα κοφτερό μαχαίρι, ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και νερό και αν θέλουμε πασπαλίσουμε με το τριμμένο αμύγδαλο.

Ψήνουμε για 40 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160ο C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε την πίτα να μείνει για 15 λεπτά τουλάχιστον πριν την κόψουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι