Υλικά
Υλικά
1 κ. μπακαλιάρος παστός ξαλμυρισμένος
300 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες καλά σε πουρέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
4 αβγά
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 φρυγανιές τριμμένες στη μουλινέτα
1 γερή πρέζα μοσχοκάρυδο
¾ φλ. αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τον μπακαλιάρο, τον βράζουμε για 5 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε στο νερό μέχρι να κρυώσει.
Τον καθαρίζουμε από τις πέτσες και τα κόκαλα και τον χωρίζουμε με τα δάχτυλα σε πολύ μικρές λωρίδες (τον “ξαίνουμε”).
Τον βάζουμε σε λεκάνη με τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα αβγά χτυπημένα, τις φρυγανιές το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.
Το πλάθουμε στο σχήμα που έχουν τα σουτζουκάκια ή σαν κεφτεδάκια, αλευρώνουμε τους μπακαλιαροκεφτέδες καλά (αν θέλουμε τους περνάμε από κόσκινο να φύγει τελείως το περισσό αλεύρι) και τους τηγανίζουμε γυρίζοντας άφθονο λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε αμέσως.
Πηγαίνουν πολύ ωραία με χούμους ή με σκορδαλιά.
Α.Τ.