Υλικά
Υλικά
400 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
300 γρ. κινόα
1 γεμάτη κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 κ.γ. καυτερή τσίλι σος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
⅓ φλ. ελαιόλαδο
300 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
½ φλ. ελιές χωρίς το κουκούτσι ψιλοκομμένες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ φλ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.γ. χυμός και το ξύσμα 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ, το βούτυρο, την τσίλι σος, μια πρέζα αλάτι και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε σε σαλατιέρα τις ντομάτες, τις ελιές, το κρεμμυδάκι και τον δυόσμο.
Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο λερό για 2 λεπτά, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίζουμε και μεταφέρουμε αμέσως στη σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και ρίχνουμε επάνω το καυτερό μείγμα του βουτύρου.
Το αφήνουμε να λιώσει από τη θέρμη της κινόα, ανακατεύουμε, περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.