Υλικά
1 φλ. τραχανάς ξινός Υλικά
7 φλ. νερό
150 γρ. φέτα
150 γρ. βούτυρο φρέσκο
Μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τον τραχανά, το βούτυρο και αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια να μην κολλήσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν μισοβράσει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν είναι έτοιμη η σούπα, σοτάρουμε ξεχωριστά το ψωμί σε βούτυρο και προσθέτουμε μερικά κυβάκια σε κάθε πιάτο όταν πρόκειται να σερβίρουμε.
*H συνταγή είναι από την παραδοσιακή ταβέρνα του ξενώνα "Γαλαξίας" στο Μέτσοβο.