X

Τυροκροκέτες στη Στιγμή

Τραγανές απ’ έξω, βελούδινες από μέσα, με τη βουτυράτη μυρωδιά της λιωμένης φέτας. Υπέροχα τυροπιτάκια, κάτι ανάμεσα σε τηγανίτα και κροκέτα, που τρώγονται καυτά, από το τηγάνι.

Υλικά

1 ποτήρι γάλα

2 αυγά

500 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει

1 κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. πιπέρι

1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

μείγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Αυτό το προσθέτουμε σιγά σιγά στη συνέχεια, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη σαν πηχτό χυλό.

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τον χυλό σε κουταλιές. Δεν παραγεμίζουμε το τηγάνι.

Αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσά τους, για να γίνουν τα τυροπιτάκια τραγανά.

Τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα, και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Tip

Σερβίρονται και περιχυμένα με μέλι, σε μια πιο γλυκιά εκδοχή, για παραδοσιακό πρωινό.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι