Υλικά
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
500 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. πιπέρι
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
μείγμα από ελαιόλαδο και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Αυτό το προσθέτουμε σιγά σιγά στη συνέχεια, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη σαν πηχτό χυλό.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τον χυλό σε κουταλιές. Δεν παραγεμίζουμε το τηγάνι.
Αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσά τους, για να γίνουν τα τυροπιτάκια τραγανά.
Τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα, και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Tip
Σερβίρονται και περιχυμένα με μέλι, σε μια πιο γλυκιά εκδοχή, για παραδοσιακό πρωινό.