X

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Υλικά

1½ κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα

1 φλιτζ. φέτα τριμμένη

2-3 κ.σ. αλεύρι

2 αυγά

2 κ.γλ. ρίγανη ξερή ή 1 ματσάκι φρέσκια ψιλοκομμένη

μοσχοκάρυδο τριμμένο, στη μύτη του κουταλιού

λίγο αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και όσο είναι ακόμα ζεστές τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο του πουρέ.

Τις βάζουμε σε μπολ και τις ανακατεύουμε καλά (με το χέρι ακόμα καλύτερα) με το αλεύρι, τη ρίγανη, τα αυγά, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Όταν η ζύμη μας γίνει ομοιόμορφη, πλάθουμε κεφτεδάκια και τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό ελαιόλαδο.

Φροντίζουμε να είμαστε "από πάνω" και να τις γυρίζουμε με δυο πιρούνια μέχρι να χρυσίσουν, γιατί "αρπάζουν" εύκολα και δεν χρειάζονται πολύ τηγάνι.

Προσέχουμε επίσης να μην τις τρυπήσουμε με το πιρούνι, γιατί θα μας διαλυθούν.

Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με ρίγανη.

Tip

Αν δούμε ότι η ζύμη μας δεν είναι αρκετά πηχτή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές