Υλικά
4 τσιπούρες
ελαιόλαδο
500 γρ. κρεμμυδάκια
500 γρ. ντοματίνια
4 χρωματιστές πιπεριές
500 γρ. μικρές πατάτες
λίγο σαφράν
4-5 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τα κρεμμυδάκια και τα ντοματίνια στη μέση, τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.
Ανακατέψτε τα και βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Αφήστε το σαφράν σε 1 φλιτζάνι νερό για λίγα λεπτά και ρίξτε το στο μείγμα των λαχανικών.
Αλατίστε, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε ανάμεσα στα λαχανικά τα κλωναράκια της μαντζουράνας.
Σκεπάστε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30' στον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Ετοιμάστε τις τσιπούρες για ψήσιμο: αλείψτε τις με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τις.
Ξεσκεπάστε τα λαχανικά, ακουμπήστε επάνω τις τσιπούρες και συνεχίστε το ψήσιμο για 25'-30' ακόμα.
Τip
Πιάτο της νότιας Ισπανίας, με ξεχωριστά αρώματα και γεύση.