Υλικά
1 και 1/4 κιλό πατάτες
1 φλ. τυρί φέτα τριμμένο
2 -3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
βούτυρο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ.
Βάζουμε τον πουρέ (αφού κρυώσει) σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα αβγά, το τυρί, ανάλογο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Τα δουλεύουμε όλα καλά να γίνουν μια ζύμη.
Η ζύμη μας αυτή πρέπει να είναι πηχτή ώστε να πλάθεται.
Κόβουμε κομμάτια από αυτή τη ζύμη και πλάθουμε αφού τα αλευρώσουμε καλά, για να πάρουν σχήμα σβώλου και στη συνέχεια τα πιέζουμε ώστε να μας δώσουν το σχήμα κεφτέδων.
Τους τηγανίζουμε με βούτυρο στο τηγάνι ώσπου να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, προσέχουμε να μην τους τρυπάμε στο γύρισμα, γιατί έτσι δε θα φουσκώσουν.