Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι) σε μερίδες
5 καρότα χοντροκομμένα
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 σέλινο κομμένο
1 κ.γ. κουρκουμά
ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού τραχανά
χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα με κρύο νερό να το σκεπάζει.
Αφήνουμε να πάρει βράση και ξαφρίζουμε.
Κλείνουμε την κατσαρόλα,χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά.
Όταν το κρέας έχει βράσει, προσθέτουμε τα λαχανικά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τέλος προσθέτουμε και τον τραχανά.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με λεμόνι και μπόλικο πιπέρι.