Υλικά
1 κιλό σουπιές
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο
1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
5 κ.σ. ξίδι
1 φύλλο δάφνη
1 ξύλο κανέλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές, τις κόβουμε ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα που έχουμε ήδη βάλει το λάδι, τα σοτάρουμε και μετά ρίχνουμε και τις σουπιές.
Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι, ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, το ξύλο κανέλας, το μισό κουτί από το ψιλοκομμένο ντοματάκι, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο νερό.
Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι μαλακώσουν και να μείνουν με τη σάλτσα τους.