Υλικά
8 τορτίγιες καλαμποκιού
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμός από ένα lime
2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 μεγάλο φιλέτο μπακαλιάρου
1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
αλάτι kosher
1 αβοκάντο σε κυβάκια
σφήνες lime και sour cream για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα:
1/4 φλ. μαγιονέζα
χυμό από 1 lime
2 κ.σ. φρεσκοκομμένο κόλιαντρο
1 κ.γ. μέλι
2 φλ. τεμαχισμένο μωβ λάχανο
1 πιπεριά jalapeño, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Σε ένα ρηχό μπολ χτυπάς το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τον χυμό του lime, την πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν.
Προσθέτεις τον μπακαλιάρο και τον αφήνεις να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15'.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τη μαγιονέζα, το χυμό jalapeño, το κόλιαντρο και το μέλι. Προσθέτεις το λάχανο και την πιπεριά jalapeño και τα αναμιγνύεις. Αλατοπιπερώνεις.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ρίχνεις τον μαριναρισμένο μπακαλιάρο. Μαγειρεύεις για 3-5' ανά πλευρά.
Βγάζεις το ψάρι από τη φωτιά και το αφήνεις να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5' πριν το κάνεις μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι.
Γεμίζεις τα tacos, τοποθετώντας αρχικά το ψάρι, έπειτα το αβοκάντο, μετά τη σάλτσα και, τέλος, με μερικές σταγόνες lime.
Σερβίρεις με την sour cream στο πλάι.