Υλικά
• 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
• 500 γρ. χοιρινό κιμά
• 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
• 1 ποτηράκι λάδι
• αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
• 200 γρ. κασέρι τριμμένο
• 2 αβγά
• ζύμη για τάρτα
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C βαθμούς.
Βάζω λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζω τον κιμά, τα πράσα και το κρεμμύδι γύρω στα 8 - 10 λεπτά.
Προσθέτω 1 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνω τον κιμά να βράσει και να πιει τα υγρά του.
Ζυμώνω την τάρτα, λαδώνω την ταρτιέρα και απλώνω τη ζύμη.
Από πάνω στρώνω όλο το μίγμα.
Σε μια λεκάνη βάζω το κασέρι με την πάπρικα, χτυπάω και τα αβγά και τα ανακατεύω.
Τα απλώνω και αυτά πάνω από τον κιμά.
Βάζω την τάρτα στον φούρνο και την ψήνω γύρω στα 35 - 40 λεπτά.
Τρώγεται ζεστή, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Όταν βγάλω την τάρτα από τον φούρνο, ελέγχω αν έχει ψηθεί. Ίσως να θέλει 5 λεπτά ακόμα.