Υλικά
• 3-4 μεσαίες πατάτες
• 12-15 φέτες ζαμπόν
• 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά
• 1 μικρό κουτάκι μανιτάρια κομμένα
• 1 κρέμα γάλακτος
• λίγο πολτό ντομάτας
• 300 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
• αλάτι
• πιπέρι
• πάπρικα
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και αφού κρυώσουν λιγάκι τις κόβουμε σε ροδέλες.
Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος στο ταψί και τοποθετούμε πάνω της τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε.
Απλώνουμε το χυμό ντομάτας. Βάζουμε το τυρί.
Κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες και το απλώνουμε από πάνω. Ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Κόβουμε σε ροδέλες την πιπεριά και την απλώνουμε και αυτήν από πάνω.
Ρίχνουμε μπόλικο πιπεράκι και πάπρικα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει.