Υλικά
500 γρ. μπριζόλα λαιμού σε μέτριες μπουκιές
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει.
Ρίχνουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί (για μια ήπια γλύκα, βάζουμε μοσχάτο κρασί τύπου Σάμου).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό στο τηγάνι και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί γύρω στα 15', μέχρι να μαλακώσει και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τη ρίγανη και σερβίρουμε.
Tip
Προαιρετικά, μαζί με τη μουστάρδα προσθέτουμε και 1 κ.σ. μέλι ή πετιμέζι. Αντί για ρίγανη, βάζουμε θυμάρι, μαντζουράνα ή δεντρολίβανο ή μια σκελίδα σκόρδο.