X

Φρέσκα Φασολάκια με Χάντρες

Ένα φασόλι ανάμεσα στο λαχανικό και το όσπριο, βελούδινο και πεντανόστιμο, που γίνεται ακόμα πιο δροσερό αν το μαγειρέψεις με φρέσκα φασολάκια.

Υλικά

1 κιλό φρέσκα φασολάκια

200 γρ. χάντρες

5 πιπεριές Φλωρίνης σε χοντρές λωρίδες

2 πράσινες πιπεριές σε λωρίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις χάντρες και τις στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.

Όσο περισσότερη υπομονή δείξουμε μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι, χωρίς να πάρει χρώμα, τόσο πιο γλυκό και νόστιμο θα γίνει το φαγητό.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τα φασολάκια (αφού τα έχουμε καθαρίσει από τις ίνες) και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε την ντομάτα με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα φασολάκια να μαλακώσουν.

Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε τις χάντρες, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί άλλα 2'-3'.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, τη ρίγανη και φρέσκο πιπέρι.

Την επόμενη μέρα η γεύση του δεν παίζεται! Και φυσικά τρώγεται πιο νόστιμο σε θερμοκρασία δωματίου.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές