Υλικά
•2 κιλά χοιρινό μπούτι
•2 κιλά πατάτες
•σκόρδο
•1 1/2 κούπα λάδι
•λεμόνι
•αλάτι
•πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε.
Το χαράζουμε σε αρκετά σημεία με ένα μαχαίρι και τοποθετούμε μέσα κομματάκια σκόρδου.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μικρά κομμάτια κεφαλοτύρι.
Το βάζουμε στο ταψί. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες.
Τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί.
Ρίχνουμε πάνω από το κρέας και τις πατάτες το λάδι και 1/2 κούπα νερό στο ταψί.
Με ένα αλουμινόχαρτο σκεπάζουμε καλά το ταψί.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Το ψήνουμε για 2 ώρες περίπου στους 200 βαθμούς.
Μισή ώρα πριν γίνει το φαγητό, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ροδοκοκκινήσει.