Υλικά
•3 κούπες πουρέ πατάτας που έχει περισσέψει ή φρεσκοβρασμένες πατάτες λιωμένες
•2-3 ψιλοκομμένα πράσα
•4 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών (κύβος)
•1 κούπα περίπου γάλα
•1/2 κούπα περίπου τριμμένο κεφαλοτύρι
•2 κουταλιές βούτυρο
•λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
•αλάτι
•πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μέσα του τσιγαρίζουμε ελαφρά τα πράσα.
Μόλις μαραθούν προσθέτουμε ζεστό το ζωμό κοτόπουλου και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή περίπου ώρα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, το γάλα, το πιπέρι, το τυρί και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η σούπα μας.
Δοκιμάζουμε, και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για ένα τέταρτο της ώρας και σερβίρουμε ζεστή την πατατόσουπα γαρνίροντάς την με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.