Υλικά
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
1.500 γρ. κολοκυθανθούς
500 γρ. φέτα σπασμένη
500 γρ. γάλα
5 αβγά
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
200 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο (ή ελαιόλαδο)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. από το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αβγά.
Προσθέτουμε τους κολοκυθανθούς ψιλοκομμένους, το κρεμμύδι, το γάλα, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο μεταλλικό ταψάκι και στρώνουμε πατσαβουριαστά και βουτυρωμένα ένα ένα τα μισά φύλλα. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση ομοιόμορφα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης πατσαβουριαστά και βουτυρωμένα ένα ένα.
Βουτυρώνουμε την επιφάνεια, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.