Υλικά
•1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες φέτες
•1 κιλό σέλινο
•1 φλ. τσαγιού λάδι
•2-3 μέτρια κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
•2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
•αλάτι
•πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σέλινο και πετάμε όλα τα σκληρά κοτσάνια, το πλένουμε πολύ καλά και το κόβουμε σε κομμάτια.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι να μαραθούν αλλά να μην καούν.
Προσθέτουμε το σέλινο, το γυρίζουμε στο λάδι να τσιγαριστεί και χαμηλώνουμε τη φωτιά να μην καεί.
Αφού μαραθεί το σέλινο καλά προσθέτουμε τις πατάτες, μισό φλιτζάνι νερό με τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα αρκετή ώρα έως ότου μαλακώσουν οι πατάτες και το σέλινο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Το φαγητό για να είναι καλό πρέπει να μείνει μόνο με το λάδι και οι πατάτες να χυλώσουν.
Αν έχει κρατήσει νερό, δυναμώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε λίγη ώρα ανακατεύοντας συνεχώς.