Υλικά
3 κουτάλια της σούπας βούτυρο
3 κουτάλια της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό γάλα
2 φλιτζάνια του τσαγιού καλαµπόκι κονσέρβας στραγγισµένο
1 κρόκος αυγού
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκοµµένο βρασµένο κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
Για το πανάρισµα
αλεύρι
χτυπηµένα αυγά
φρυγανιά
Εκτέλεση
Λιώνουµε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουµε 3 κουτάλια της σούπας αλεύρι και ανακατεύουµε καλά.
Μαγειρεύουµε για 1 λεπτό σε χαµηλή φωτιά.
Ρίχνουµε το γάλα και αλατοπιπερώνουµε.
Μαγειρεύουµε για 5 λεπτά σε χαµηλή φωτιά.
Προσθέτουµε το καλαµπόκι, τον κρόκο αυγού και το κοτόπουλο.
Ανακατεύουµε καλά. Μαγειρεύουµε για 1-2 λεπτά σε µέτρια φωτιά.
Μεταφέρουµε το µίγµα σε µια µεγάλη πιατέλα και σκεπάζουµε µε διαφανή µεβράνη.
Βάζουµε στο ψυγείο για µια ώρα. Φτιάχνουµε κροκέτες µε το µίγµα.
Τις αλευρώνουµε και τις βάζουµε στα χτυπηµένα αυγά και ύστερα στη φρυγανιά.
Τηγανίζουµε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για 4 λεπτά γυρίζοντας τις, ώστε να ροδίζουν από όλες τις µεριές.