X

Παγωτό φράουλα γιαούρτι

Γκουρμέ every day συνταγές. Προσιτό λούσο για να μην πλήττει το καθημερινό τραπέζι.

Υλικά

Υλικά (για 4-6 άτομα)

1/2 κιλό φράουλες

1/2 κιλό γιαούρτι

150 γρ. ζάχαρη

175 mI νερό

Παρασκευή

Διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό, σε χαμηλή φωτιά.

Εν συνεχεία, αυξάνουμε τη θερμοκρασία του σιροπιού, βράζοντάς το συνεχώς, μέχρι να φτάσει στους 107°C (χρησιμοποιούμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής).

Ρίχνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ, τις δουλεύουμε εωσότου γίνουν πουρές και τις περνάμε από λεπτό σουρωτήρι, για να κρατήσουμε τους σπόρους.

Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στη φράουλα και ύστερα, σταδιακά, το γιαούρτι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να αποκτήσει ομοιογένεια.

Περνάμε το μίγμα σε σκεύος, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη εωσότου αρχίσουν να σχηματίζονται κρύσταλλοι στις άκρες του δοχείου.

Τότε, χτυπάμε το μίγμα, ώστε να διαλύσουμε τους κρυστάλλους, και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά τη διαδικασία και ξαναπαγώνουμε μέχρι να πήξει εντελώς το παγωτό.

Το βγάζουμε από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Όταν οι φράουλες είναι στην εποχή τους, έχουμε το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα αυτού του παγωτού.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά