X

Ατομικό τιραμισού σοκολάτας

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

1 πακέτο μισκότα σαβουαγιάρ

3 αβγά

250 γρ. μασκαρπόνε

250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

50 γρ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. κουβερτούρα

250 ml γάλα χαμηλών λιπαρών

30 γρ. κακάο

2-3 κ.σ. μπράντι

6 φαρδιά ποτήρια ή βαθιά μπολ

Παρασκευή

Λυώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί (την τοποθετούμε σε σκεύος επάνω από κατσαρολάκι με καυτό νερό).

Βάζουμε το γάλα να κάψει και προσθέτουμε σ' αυτό 3 κ.σ από τη λυωμένη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στην άκρη.

Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.

Προσθέτουμε το μπράντι και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

Δουλεύουμε λίγο το μασκαρπόνε με πιρούνι, ν' αφρατέψει.

Το προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε ελαφρά, κατόπιν προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί.

Χωρίζουμε αυτή την κρέμα σε δυο ίσα μέρη.

Στο ένα προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενωθεί καλά με την κρέμα.

Βάζουμε το γάλα με τη σοκολάτα σε βαθύ πιάτο.

Μουλιάζουμε μέσα για λίγα δευτερόπλεπτα μερικά μπισκότα και τα στρώνουμε στον πάτο των ποτηριών.

Συνεχίζουμε με μια στρώση λευκής κρέμας, πάλι μπισκότα και κατόπιν κρέμα σοκολάτας.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσουν σχεδόν τα ποτήρια ή τα μπολ, τελειώνοντας με μια κρέμα.

Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.

Στο τέλος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο (που ρίχνουμε μέσα από λεπτό σουρωτηράκι).

Το ίδιο γλυκό γίνεται και σε παραλληλόγραμο σκέυος.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά