Υλικά
Υλικά
Για την κρέμα
400 ml γάλα
3 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
40 γρ. ζάχαρη
4 κ.σ. ανθόνερο
3 φλ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα τριμμένα
Για το σιρόπι
8 κ.σ. νερό
4 κ.σ. ροδόνερο
12 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο κρύο γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη, μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε φορμάκια ή σε βαθουλά πιατάκια.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τουλάχιστον για 2 ώρες.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το ροδόνερο σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, περίπου 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε το ροδόνερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, ρίχνουμε επάνω στην κρέμα το σιρόπι και στολίζουμε με τα φιστίκια.
A.T.