X

Μους με γιαούρτι

Υλικά

Υλικά

½ κ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

3 ασπράδια αβγών

5-6 φύλλα ζελατίνας

½ φλ. ανθόμελο ή θυμαρίσιο  μέλι

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για γαρνιτούρα: μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού φράουλα ή κεράσι ή βύσσινο

Εκτέλεση

Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να μουλιάσουν.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μέλι με την κρέμα γάλακτος, στύβουμε τις ζελατίνες με το χέρι και τις ρίχνουμε στο μείγμα μέλι -κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με τον αβγοδάρτη μέχρι να λιώσουν.

Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών μαζί με τη ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το μείγμα μέλι-κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πάλι ελαφρά.

Μοιράζουμε τη μους σε μπολάκι και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες.

Σερβίρουμε με όποια γαρνιτούρα θέλουμε (από τις προτεινόμενες ή κάποια άλλη της προτίμησής μας).

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά