X

Πανακότα με γιαούρτι

Υλικά

Υλικά

500 ml κρέμα γάλακτος

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

8-9 φύλλα ζελατίνης

1 δόση βανιλίνη

1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.

Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, στύβουμε τη ζελατίνη καλά με τα χέρια μας και τη μεταφέρουμε στην κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε και την βανιλίνη και ανακατεύουμε να διαλυθεί απολύτως.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιάνει.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά, βρέχουμε 6–8 φορμάκια (ή μια φόρμα με τρύπα στη μέση) και γεμίζουμε με την κρέμα.

Αφήνουμε 5–6 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.

Ξεφορμάρουμε (αν έχουμε την πανακότα σε φορμάκια) και γαρνίρουμε με κόκκινη μαρμελάδα της αρεσκείας μας (φράουλα, βύσσινο, κεράσι, φρούτα του δάσους).

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά