Υλικά
Υλικά
250 γρ. βούτυρο μαλακό
140 γρ. άχνη ζάχαρη
1 αβγό
1 δόση βανιλίνη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μπορούμε να προσθέσουμε:
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού ή
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού ή
1 κ.σ. σκόνη τζίντζερ ή
1 κ.γ. τριμμένη κανέλλα ή
1 κ.γ. τριμμένο καρδάμωμο
Εκτέλεση
Δουλεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με μίξερ χειρός σε μεγάλο βαρύ μπολ μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε το αβγό και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενοποιηθεί.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και όποια αρωματική ουσία (πορτοκάλι, λεμόνι, τζίντζερ, κλπ) έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε, προαιρετικά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή, ακόμα καλύτερα, ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Ανοίγουμε φύλλο πάχους ½ εκ.
και κόβουμε τα μπισκότα σε ό, τι σχήμα θέλουμε.
Τα ακουμπάμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ο C για 12 -14 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί και τα μεταφέρουμε προσεκτικά με σπάτουλα σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Μπορούμε να τα απολαύσουμε όπως είναι ή να τα ενώσουμε ανά δύο με μαρμελάδα ανάμεσα.
Α.Τ.