Follow us

Μηλόπιτα σε Στρώσεις

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη μηλόπιτα σε στρώσεις.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΕ ΣΤΡΩΣΕΙΣ

Υλικά

Για τη ζύμη:

2 ποτήρια νερού φαρίνα

1/2 ποτήρι νερού λάδι

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

4 αυγά

1/2 κουταλάκι σόδα και άρωμα βανίλιας

Για την γέμιση:

4 μήλα κομμένα κομματάκια μικρά

5 κουταλιές ζάχαρη

1/2 κουταλάκι κανέλα

3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

1 χούφτα χοντροκομμένα καρύδια

1 χούφτα ξανθές σταφίδες

Εκτέλεση

Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης και χωριστά τα υλικά της ζύμης.

Στρώνουμε σε ταψάκι 32 νούμερο (βουτυρωμένο και αλευρωμένο) μία στρώση ζύμης, μία στρώση μήλων, ξανά μία στρώση ζύμης και μία στρώση μήλων, επαναλαμβάνουμε με το τελευταίο μέρος της ζύμης.

Συνολικά 3 στρώσεις ζύμης, 2 στρώσεις μήλων.

Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, σκεπασμένη στην αρχή με αλουμινόχαρτο για να μην μας αρπάξει.

Αφού τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Λαχταριστές συνταγές με φράουλες

Καθώς η άνοιξη γεμίζει τη φύση με χρώματα και αρώματα, η φράουλα κάνει την εντυπωσιακή της εμφάνιση και μας καλεί να τη γευτούμε σε κάθε πιθανή εκδοχή.

3 συνταγές για υπέροχα τσιζκέικ

Δοκιμάστε τις συνταγές που θα βρείτε εντός για το αγαπημένο γλυκό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τρία γλυκά με γεύσεις του χειμώνα

Κάστανο, μανταρίνι και κυδώνι είναι οι πρωταγωνιστές των τριών συνταγών που σας προτείνουμε.

3 σούπερ γλυκά με αχλάδι

Δοκίμασε αυτές τις τρεις υπέροχες παρασκευές με αχλάδι.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Κέικ Μήλο - Κανέλα µε Ελαιόλαδο

Η συνταγή για κέικ μήλο-κανέλα με ελαιόλαδο.

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.