Υλικά
Για τη ζύμη:
2 ποτήρια νερού φαρίνα
1/2 ποτήρι νερού λάδι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
4 αυγά
1/2 κουταλάκι σόδα και άρωμα βανίλιας
Για την γέμιση:
4 μήλα κομμένα κομματάκια μικρά
5 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 χούφτα χοντροκομμένα καρύδια
1 χούφτα ξανθές σταφίδες
Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης και χωριστά τα υλικά της ζύμης.
Στρώνουμε σε ταψάκι 32 νούμερο (βουτυρωμένο και αλευρωμένο) μία στρώση ζύμης, μία στρώση μήλων, ξανά μία στρώση ζύμης και μία στρώση μήλων, επαναλαμβάνουμε με το τελευταίο μέρος της ζύμης.
Συνολικά 3 στρώσεις ζύμης, 2 στρώσεις μήλων.
Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε 160 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, σκεπασμένη στην αρχή με αλουμινόχαρτο για να μην μας αρπάξει.
Αφού τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.