3 ομελέτες για το brunch σου
Σου προτείνουμε τρεις συνταγές που θα απογειώσουν την ομελέτα σου.
Δες παρακάτωτρεις συνταγές που θα απογειώσουν την ομελέτα σου.
Ομελέτα με Ντομάτα και Λουκάνικο
Υλικά
- 4 αυγά
- 6 λουκάνικα
- 2 κοφτές κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1/2 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
- πιπέρι και αλάτι
- Κόβουμε τα λουκάνικα οριζόντια σε φέτες, τα βάζουμε σ’ ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και τα τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις μεριές.
- Έπειτα τα βάζουμε μαζί με το βούτυρο, όπου τα τηγανίσαμε, σε ένα πιάτο πυρέξ και τα στρώνουμε με ένα μαχαίρι, ώστε να μην πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο.
- Σπάζουμε από πάνω τους τα αυγά, τους ρίχνουμε το ανάλογο πιπέρι και αλάτι.
- Ετοιμάζουμε στο μεταξύ τη σάλτσα ντομάτα, περιχύνουμε μ’ αυτή τα αυγά και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο να ψηθούν επί 10-12 λεπτά.
- Όταν είναι πια έτοιμα, βάζουμε το πιάτο πυρέξ σε μια πιατέλα στρογγυλή, στρωμένη με πετσέτα και τα σερβίρουμε.
Υλικά
- 1 κονσέρβα κορν μπιφ
- 5 αβγά
- 4 κ.σ. γάλα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγη ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- 4 φέτες του τοστ για το σερβίρισμα
- Ψιλοκόβουμε το κορν μπιφ.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με αλάτι, πιπέρι και το γάλα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Θέλουμε η ομελέτα μας να βγει πολύ λεπτή.
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το κορν μπιφ ανακατεύοντας μέχρι να βγάλει το λίπος του, για 2'-3'.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά. Σκεπάζουμε με καπάκι.
- Μόλις στερεοποιηθεί η κάτω πλευρά, με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια, ώστε να ψηθεί και το επάνω μέρος.
- Προσοχή! Δεν θέλουμε να στερεοποιηθεί εντελώς η επιφάνεια, για να βγει ζουμερή η ομελέτα μας.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
- Ψήνουμε στην τοστιέρα τα ψωμάκια και μοιράζουμε πάνω τους την ομελέτα.
- Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε αμέσως!
- Στο σερβίρισμα ταιριάζει και μια φρέσκια ντομάτα κομμένη σε φέτες, μαζί με αγγουράκι.
Ομελέτα με Πατάτες και Τυρί
Υλικά
- 8-10 αύγα
- 3-4 πατάτες μεγαλούτσικες
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 1 πράσινη πιπεριά
- τυρί, σε ότι ποσότητα και ποιότητα σας αρέσει
- 5 φέτες ζαμπόν
- 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
- 1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κύβους και τις τηγανίζουμε κανονικά.
- Εν τω μεταξύ, κόβουμε τη ντομάτα, την πιπεριά και αυτά σε κύβους λίγο μικρότερους.
- Κόβουμε και τα αλλαντικά.
- Το τυρί, αν είναι κομμάτι το κόβουμε και αυτό, αν είναι φέτες το αφήνουμε ως έχει.
- Διαλέγουμε ταψί ή πυρέξ που να μας βολεύει το μέγεθος και το βουτυρώνουμε καλά (αν την ομελέτα την θέλουμε φουσκωτή μεσαίο, αν την θέλουμε λεπτή μεγαλούτσικο) και στρώνουμε τις τηγανισμένες πατάτες.
- Από πάνω ρίχνουμε τα κυβάκια των λαχανικών και των αλλαντικών.
- Χτυπάμε τρία από τα αυγά με το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα αυγά και χτυπάμε όλα μαζί λίγο ακόμα.
- Ρίχνουμε τα αυγά πάνω στα άλλα υλικά και από πάνω βάζουμε το τυρί.
- Αν είναι τριμμένο το βάζουμε στα μισά του ψησίματος για να μην καεί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 160-180 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
- Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού για να δούμε αν είναι έτοιμη.
* Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις