Υλικά
6 αβγά Υλικά
1 κ.σ. κορνφλάουρ
6 κ.σ. γάλα*
200 γρ. κολοκυθάκια
200 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
3 -4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο γάλα σε μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε τα αβγά μαζί με 1 πρέζα αλάτι για κάθε δύο αβγά, το δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χτυπάμε καλά τα αβγά να ενωθούν πλήρως με τα άλλα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κυβάκια πλευράς ½ εκ.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομμάτια μήκους 2 εκ.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε νερό σε ύψος 1 εκ.
Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κύμινο και το κόλιανδρο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και να βγάλουν τα αρώματά τους τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών ανακατεύουμε μια φορά και αφήνουμε να ψηθούν τα αβγά μέχρι να αρχίσουν να ξεκολλάνε από τις άκρες του τηγανιού.
Περνάμε τη σπάτουλα κάτω από τα αβγά να χαλαρώσει η ομελέτα και γέρνουμε το τηγάνι ανασηκώνοντας τις άκρες της ομελέτας ώστε να περάσει το ωμό αυγό από κάτω και να ψηθεί.
Γλιστράμε την ομελέτα σε ρηχή πιατέλα και την αναποδογυρίζουμε στο τηγάνι να ψηθεί και η άλλη μεριά.
Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.
*Αντικαθιστώντας το γάλα με νερό μετατρέπουμε τη συνταγή σε χορτοφαγική.
Α.Τ.