X

Σούπα με ξινόχοντρο και απάκι (του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη)

Υλικά

500 γρ ξινόχοντρος Κρήτης
3 μεγάλα ξερά λευκά κρεμμύδια
50 γρ στακοβούτυρο
50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 λίτρα ζωμός λαχανικών (ή νερό)
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ απάκι Κρήτης
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα θερμαίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και έπειτα το σκόρδο ώστε να μαλακώσουν καλά χωρίς να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια σπάμε τον ξινόχοντρο σε μικρότερα κομμάτια και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σωταριστεί ελαφρά κι αυτός. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί εντελώς ο ξινόχοντρος. Αλατοπιπερώνουμε και αλέθουμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μια λεία και σχετικά πηχτή σούπα. Σοτάρουμε λεπτές φέτες από το απάκι σε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε πάνω στη ζεστή σούπα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Η φασολάδα αλλιώς

Δοκιμάστε τρεις συνταγές για φασολάδα που έχουν κάτι το διαφορετικό.

3 συνταγές για κορυφαία λαζάνια

Δείτε εντός τρεις προτάσεις με το αγαπημένο ζυμαρικό.

Τρεις συνδυασμοί που θα απογειώσουν το σαγανάκι σου

Είναι λαχταριστό το τυρί σαγανάκι που λιώνει στο στόμα κι εμείς σου έχουμε τρεις τρόπους για να το εξελίξεις.

3 συνταγές για τέλειες γλυκές κρέπες

Η γαλλική ζύμη που τυλίγει με υπέροχο τρόπο τα υλικά εντός της σε τρεις νέες "περιπέτειες".

3 ομελέτες για το brunch σου

Σου προτείνουμε τρεις συνταγές που θα απογειώσουν την ομελέτα σου.

Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα που συνδυάζει τη σοκολάτα με τραγανά μπισκότα και αρέσει σε όλους.

Σύγκλινο με τσιγαριαστά χόρτα

Αλλαντικά Κασσάκη: Η νοστιμιά της Κρήτης σε μια μπουκιά.

Παραδοσιακό Καπρικό στον ξυλόφουρνο

Η boutique αλλαντοποιία της οικογένειας Κασσάκη δημιουργεί χειροποίητα προϊόντα κρέατος από το 1999, με αυθεντικές συνταγές.