Υλικά
1 κιλό χοιρινός λαιμός χωρίς οστό κομμένος σε μερίδες των 100 γρ
6 κυδώνια καθαρισμένα από τον φλοιό και τα σπόρια και κομμένα "κυδωνάτα"
2 ξερά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμός και φλούδα από ένα πορτοκάλι
200 ml λευκό ξηρό κρασί
20 ml λευκό ξύδι
100 γρ λευκά ωμά ολόκληρα αμύγδαλα
100 γρ βούτυρο
100 ml Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
500 ml ζωμός λαχανικών
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε αυτό το κρέας από όλες τις επιφάνειες μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρέας και μέσα στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 2 καλές πρέζες κύμινο και προσθέτουμε ζωμό λαχανικών τόσο, ώστε να καλύπτεται μέχρι τη μέση το κρέας μας (Η κατσαρόλα να είναι αρκετά πλατιά ώστε το κρέας να απλώνεται σε μια στρώση). Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το κρέας σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε μέσα τα αμύγδαλα ώστε να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Συνεχίζουμε με τα κυδώνια. Σβήνουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά αναδεύοντας απαλά.Σε ένα ταψί ενώνουμε το χοιρινό από την κατσαρόλα, τα αμύγδαλα και τα κυδώνια μαζί με όλα τα ζουμιά και τις φλούδες πορτοκαλιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας και να ψηθούν τα κυδώνια.