Υλικά
Υλικά για 24 μανιτάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. κόλιαντρο τριμμένο
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
24 φρέσκα μικρά στρογγυλά μανιτάρια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια και κρατήστε τα για τη γέμιση.
Σοτάρετε τα κεφάλια των μανιταριών σε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και αλατοπιπερώστε τα.
Βγάλτε τα από το τηγάνι και αφήστε τα να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και το πράσο σε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 7'-8', μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με τον κόλιαντρο. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και τον μαϊντανό και ανακατέψτε.
Κρατήστε 4 κουταλιές από το μείγμα και ανακατέψτε το υπόλοιπο με το κατσικίσιο τυρί.
Γεμίστε τα μανιτάρια και ψήστε τα ελάχιστα κάτω από το γκριλ. Μοιράστε στα ψημένα μανιτάρια το μείγμα που κρατήσατε και σερβίρετε.
Tip
Διαλέξτε σφιχτά, ομοιόμορφα στρογγυλά μανιτάρια, άσπρα ή καφέ. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάστε 6 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο.