X

Strudel με Μανιτάρια και Παρμεζάνα

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο στρούντελ με μανιτάρια και παρμεζάνα.

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας

ελαιόλαδο

1 αυγό χτυπημένο

Για τη γέμιση

1½ κιλό φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια

4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

50 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

1 σφηνάκι μπράντι

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 ασπράδια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τα μανιτάρια.

Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο και ύστερα από 3'-4' ρίξτε τα μανιτάρια. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και σβήστε με το μπράντι.

Πασπαλίστε με το αλεύρι, αλατοπιπερώστε και κατεβάστε τα από τη φωτιά.

Αφήστε τα να κρυώσουν και ανακατέψτε με τα ασπράδια (ελαφρά χτυπημένα), την παρμεζάνα, τη γραβιέρα, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Ανοίξτε τα μισά φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας, αλείψτε τα με ελαιόλαδο και βάλτε το ένα επάνω στο άλλο.

Απλώστε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς, διπλώστε τις δύο άκρες προς τα μέσα και τυλίξτε σε ρολό.

Αλείψτε τις άκρες των φύλλων με το χτυπημένο αυγό.

Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Αλείψτε τα στρούντελ με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και βάλτε τα στο ταψί. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'.

Tip

Ψήστε τα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, κατά προτίμηση με συνδυασμό αέρα και κάτω αντίστασης.

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.