Υλικά
Υλικά (για 4-6 άτομα)
1 μπουτάκι περίπου 1 κιλό
Λίγο ελαιόλαδο
3 κ.σ. γιαούρτι
Αλάτι
Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.γλ. κόλιαντρο σε σπόρους σπασμένο
1 κ.γλ. καρδαμόσπορος σπασμένος
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γλ. Ras el hanout
1 κ.γλ. garam massala
1 κ.γλ. tandoori
Πουρές
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
200 ml ελαιόλαδο
Λίγο θρούμπι
Αλάτι
Φρέσκο, τριμμένο μαύρο πιπέρι
Κρεμμυδάκια
12 κρεμμυδάκια φρέσκα και κομμένα ανά 10 εκ.
50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
Αλάτι, πιπέρι
Λίγος χυμός λάιμ
Λίγο ελαιόλαδο
Παρασκευή
Κατσικάκι
Ανακατεύουμε γιαούρτι, λάδι και μπαχαρικά και αλείφουμε «ζυμώνοντας» το κρέας με το μείγμα μέχρι να απορροφηθεί, μέσα σε ένα πυρέξ.
Aφήνουμε μερικές ώρες να μαριναριστεί, το τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε αποβραδίς στο φούρνο, στους 110°C περίπου, για 8-10 ώρες.
Πουρές
Περνάμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές από το μύλο ή από το μπλέντερ (αλλά σε χαμηλή ταχύτητα), προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το θρούμπι και το αλατοπίπερο.
Κρεμμυδάκια
Λίγο πριν να σερβίρουμε, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το τριμμένο τζίντζερ, το ελαιόλαδα και το αλατοπίπερο σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά.
Αφού πάρουν λίγο χρώμα, σβήνουμε με μερικές σταγόνες λάιμ.
Μια κλασική ελληνική νοστιμιά, τόσο μελωμένη και γευστική, που θα κάνει τη μαμά σας να ζηλέψει.
Εκσυγχρονισμένο ελαφρώς με λίγο τζίντζερ.