Υλικά
Υλικά
300 γρ. ουρά αστακού
20 γρ. ρόκα
20 γρ. βαλεριάνα
10 γρ. φύτρες παντζαριών
10 γρ. φύτρες Άλφο
20 γρ. τσάιβς
30 γρ. λευκό ραπανάκι (σε μπαστουνάκια)
20 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Cocktail dressing
500 ml χυμός ανανά
500 ml χυμός πορτοκάλι
200 ml κέτσαπ
200 ml σάλτσα τομάτας τσίλι
20 γρ. αλάτι
20 γρ. πιπέρι
20 γρ. ζάχαρη
20 γρ. σάλτσα horseradish
Παρασκευή
Ζεματάμε για 5 λεπτά την ουρά του αστακού και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αφαιρούμε το κρέας από το κέλυφος και το κόβουμε σε ροδέλες.
Τις ψήνουμε ελαφρά, στα κάρβουνα.
Σε ένα ποτήρι μαρτίνι βάζουμε βαλεριάνα και ρόκα στη βάση και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Καρφώνουμε μενταγιόν του αστακού με ένα πιρούνι και το στερεώνουμε στα χείλη του ποτηριού.
Προσθέτουμε φύτρες, τσάιβς, ραπάνι και cocktail dressing.
Cocktail dressing
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά στο μίξερ.
Εκτός από το κλείσιμο του ματιού με χιούμορ σ’ αυτή την καταπονημένη σπεσιαλιτέ της διεθνούς κουζίνας, της δίνουμε και το φιλί της ζωής με αστακό και ένα εντόνως φρουτώδες, πικάντικο cocktail dressing.